Stanovení furfuralu v pivu kontinuální průtokovou analýzou

Autoři

  • P. Košin Budějovický Budvar, n. p., České Budějovice | Vysoká škola chemicko-technologická, Praha
  • J. Šavel Budějovický Budvar, n. p., České Budějovice
  • K. Pazourek Carbon Instruments, spol. s r.o., Praha
  • A. Brož Budějovický Budvar, n. p., České Budějovice

Klíčová slova:

stárnutí piva, furfural, průtoková analýza

Abstrakt

The title method was optimized for the determination of fural in beer and intermediates in beer production. This method is robust and selective enough to serve for evalu­ation of the degree of beer ageing. Contrary to chromato­graphic or classic methods the above method has an advantage of high throughput; ca. 30 samples can be measured in an hour. Another advantage is that the hard­ware needed for fural determination is the same as that for biacetyl analysis, common equipment of modern brewery laboratories.

Stahování

Publikováno

15.05.2012

Jak citovat

Košin, P., Šavel, J., Pazourek, K., & Brož, A. (2012). Stanovení furfuralu v pivu kontinuální průtokovou analýzou. Chemické Listy, 106(5), 404–407. Získáno z http://www-.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/947

Číslo

Sekce

Články